2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

220 ezer embert mozdított ki otthonából a 8. Kolozsvári Magyar Napok

2017. augusztus 24. 15:25, utolsó frissítés: 15:48

Az új helyszínek, mint a sétatéri pihenőövezet bevonása és a Borutca elköltöztetése is hozzájárult az idei Kolozsvári Magyar Napok sikeréhez - állítják a szervezők.

A szervezői tapasztalatok alapján az olyan kulturális programok iránt, mint a színházi előadások és kiállítások, megnőtt az érdeklődés, illetve az esti koncertekre is 15-20 ezren látogattak ki naponta. Az eddigi feldolgozott adatok alapján a 8. Kolozsvári Magyar Napok összességében 220 ezer embert mozdított ki otthonából.A több mint 500 programnak összesen 60 helyszín adott otthont. A tíz nap alatt 135 gyerekprogram, 120 előadás, 45 koncert és sok más színes program közül válogathattak az idelátogatók. A magyar történelmi egyházak és a szegénykonyha közös működésére szervezett adománygyűjtés is sikeresnek bizonyult, összesen 25 000 lejt sikerült összegyűjteni. A Boros Misi koncertje is jótékonysági célt szolgált, a felajánlott adományokból a Nyilas Misi Alapítvány révén egy szerény körülmények között élő erdélyi magyar fiatal három évig ösztöndíjban részesülhet.

A 8. Kolozsvári Magyar Napok egyik szenzációjának számított, hogy a Román Nemzeti Bank nyitottságának és kultúratámogató szándékának köszönhetően három napig látogathatóvá vált a jegybank épülete, ahol Róth Miksa eredeti üvegfestményei láthatók.

Az eseménysorozat záróprogramjának számító Csárdáskirálynő című előadáson, ami a szabadtéri nagyszínpadon zajlott, az eső ellenére is nagyon jó volt a hangulat, amiért a szervezők szerint mind a művészeket, mind a kitartó közönséget külön köszönet illeti.

A Kolozsvári Magyar Napok szervezőstábja a továbbgondolás jegyében, jövőre augusztus 19–26. között rendezni meg az immár 9. Kolozsvári Magyar Napokat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS