2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román állampolgárok maradtak Lisszabonban repülőjáratok törlése miatt

2017. augusztus 28. 13:41, utolsó frissítés: 13:41

Tiltakozik a Turisztikai Ügynökségek Országos Egyesülete (ANAT) az ellen a szakszerűtlen mód ellen, ahogy a portugál nemzeti légitársaság, a TAP Portugal kezeli a Lisszabonban rekedt román állampolgárok ügyét, miután két Lisszabon-Bukarest repülőjáratot magyarázat nélkül felfüggesztettek - közölte az Agerpres hírügynökséggel hétfőn az ANAT.

'A TAP Portugál két menettérti járatot felfüggesztett Lisszabon-Bukarest között, és a légitársaság nem magyarázta meg ennek okát. Úgy véljük, ez durva tiszteletlenség egyrészt a társasággal együttműködő turisztikai ügynökségekkel, de főleg a turistákkal szemben, akik késve fognak visszaérkezni a szabadságukról. Semmiféle hivatalos értesítést nem kaptunk arról, hogy mi történik, nem is tudjuk, mit mondjunk a turistáknak, akik minket hívnak, magyarázatot és segítséget kérve' - jelentette ki az ANAT elnöke, Alin Burcea.

A Lisszabon-Bukarest közötti, 1324-es számú járatot augusztus 27-én törölték, a turisták indulását az augusztus 28-án hajnalban induló járatra ütemezték át, azonban másnap ezt is felfüggesztették.

Az ANAT képviselői azt ígérik, hogy megoldást keresnek a Lisszabonban maradt turisták hazahozatalára, ugyanakkor kártérítést követelnek a TAP Portugal légitársaságtól.

Kormányközeli források arról tájékoztatták az AGERPRES hírügynökséget, hogy Mihai Tudose kormányfő hétfőn Alina Dociu lisszaboni konzul visszahívásáról döntött a kialakult helyzet miatt. A források szerint a kormányfő elégedetlen azzal a móddal, ahogyan a Lisszabonban maradt romániai turisták helyzetére próbált megoldást találni a portugál fővárosba delegált konzul.

A miniszterelnök a pórul járt turisták közül is beszélt néhánnyal, biztosítva őket, hogy megoldják hazautazásukat.

A külügyi tárca ugyanakkor kifejtette, hogy a lisszaboni román külképviselet a probléma jelzésének pillanatától kezdve dolgozik a helyzet megoldásán.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS