2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hazaérkeztek a Lisszabonban rekedt romániai turisták

2017. augusztus 29. 10:06, utolsó frissítés: 10:06

Hétfő este érkeztek haza a Lisszabonban rekedtek román turisták a portugál nemzeti légitársaság különjáratával, a többiek más járatokkal utaztak haza, bécsi és müncheni átszállással – közölte a külügyminisztérium.

A külügyminisztérium hozzátette, hogy a turisták átszállásáról a bécsi nagykövetség és a müncheni főkonzulátus gondoskodott. A turisták hétfő reggeltől kezdődően a lisszaboni román külképviselet munkatársaitól kaptak segítséget a reptéren.

Mihai Tudose miniszterelnök Facebook-bejegyzésben fejezte ki, hogy szerinte a lisszaboni konzul nem kezelte megfelelően a reptéren rekedt turisták helyzetét, hiszen a konzul fő feladata az, hogy védje a román állampolgárok érdekeit, és szükség esetén segítséget nyújtani nekik.

"Reméljük, mielőbb megoldódik a probléma, és a jövőben az illetékesek tisztességesen végzik a dolgukat, és sikerül elejét venni a hasonló kellemetlen helyzeteknek" - írta a kormányfő délutáni bejegyzésében.

35 román turista rekedt három nappal ezelőtt a lisszaboni repülőtéren, annak következtében, hogy a TAP portugál légitársaság törölt két bukaresti járatot. A Turisztikai Ügynökség Országos Egyesülete és a Paralela 45 utazási ügynökség illetékesei azt állítják, hogy nem kaptak értesítést arról, hogy a járatokat felfüggesztik, az okokat pedig nem közölték.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS