2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tűz ütött ki egy kolozsvári kórházban hétfő éjjel

2017. augusztus 29. 16:05, utolsó frissítés: 16:07

Körülbelül 20 beteget kellett kimenteni a kolozsvári kettes számú klinikán kiütött tűz miatt, hétfőről keddre virradó éjjel. A tűzoltók arra gyanakszanak, hogy szándékos gyújtogatás volt. A kórházban belső ellenőrzést is indítanak az ügyben.

Ciprian Cornea, a kolozsvári Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője elmondta, hogy a tűzeset helyszínére három tűzoltóautó és két mentő érkezett.

„Hétfőről keddre virradó éjszaka tűz ütött ki a kolozsvári kettes számú klinikán. Három tűzoltóautóval érkezett, hogy a tüzet megállítsák és összesen 14 tűzoltó dolgozott. Emellett két mentőautó is a helyszínen volt. Egy folyósón levő szekrény teljesen leégett és 20 beteget kellett kimenteni, felnőtteket. Áldozat nem volt. A tűz oka gyújtóeszköz szándékos használata volt” - mondta Cornea.

Monica Costina, a Kolozs Megyei Sürgősségi Kórház felügyelő igazgatója is megerősítette, hogy a betegeknek nem esett bajuk.

„A tűz a kettes számú klinikán tört ki egyik elszigetelt folyosóján. A betegeket többnyire a füst és az ijedtség miatt kellett kimenteni az épületből. Semmi sem történt, senkinek sem lett baja, sem a betegeknek, sem az alkalmazottaknak. A tüzet eloltották és azt feltételezik, hogy valaki szándékosan gyújtogatott. Most azzal a kérdéssel foglalkozunk, hogy ki és miért tehette ezt. Később egy másik folyosón is tűz nyomaira bukkantak a Fül- orr gégészet és a Reumatológia osztályon, ami ugyanabban az épületben van. A tüzet az ügyeletes asszisztens jelentette” - mondta Monica Costin.

Az ügy kivizsgálása érdekében belső nyomozást indított a klinikán.
(mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS