2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Agyvelőgyulladással diagnosztizáltak egy férfit Konstanca megyében

2017. augusztus 30. 09:41, utolsó frissítés: 09:41

Megerősítette kedden a Cantacuzino Intézet laboratóriuma, hogy a nyugat-nílusi vírus okozta az agyvelőgyulladást egy konstancai, 77 éves férfi esetében.

Constantin Dina, a Konstanca megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy a férfi augusztus közepén jelentkezett a konstancai járványkórházban, ahova be is utalták agyvelőgyulladás tüneteivel. Később azonban felmerült a gyanú, hogy betegségét a nyugat-nílusi vírus okozta, ezért mintát vettek tőle, amelyet a Cantacuzino Intézet laboratóriumába küldtek elemzésre. A kedden megkapott eredmények rávilágítottak, hogy a páciens agyvelőgyulladását valóban az ázsiai tigrisszúnyog által terjesztett nyugat-nílusi vírus okozta. Constantin Dina azt is elmondta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a beteg megfelelő kezelésben részesül, állapota jó.

A hatóságok átiratot küldtek a Konstanca megyei hematológiai intézetnek a véradások és vérvételek korlátozása érdekében azoktól a donoroktól, akik a beteg férfi állandó lakhelyének közelében élnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS