2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Egyesült Államok nagykövetsége is aggódik a tervezett törvénymódosítások miatt

2017. augusztus 30. 09:43, utolsó frissítés: 09:43

Aggodalmát fejezte ki az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége az igazságügyi törvények tervezett módosításaival kapcsolatban, amelyeket a szaktárca vezetője augusztus 23-án ismertetett.

Az USA nagykövetsége kedden közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben kifejti: az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségéért aggódik az igazságügyi minisztérium javaslata miatt. Ugyanakkor felkéri a romániai végrehajtó, törvényhozó és igazságszolgáltató rendszerek minden résztvevőjét, hogy lépjenek fel közösen a korrupcióellenes harc folytatása, valamint az állami intézmények hitelességének biztosítása érdekében.

Az idézett dokumentum kitér arra is, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Románia közti stratégiai partnerség alapja a demokrácia értékei és a jogállamiság iránti közös elköteleződés. 'A jogállamiság megszilárdításához erős és független igazságszolgáltatási rendszerre van szükség, valamint független ügyészekre, akik politikai befolyás és az igazságszolgáltatás törvényes folyamatának korlátozása nélkül tudják nyomon követni a bűncselekményeket' - szögezi le a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS