2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy román férfi öngyilkosságba hajszolt egy észak-írországi tinédzsert

2017. augusztus 30. 16:43, utolsó frissítés: 16:54

Négy éves börtönbüntetést kapott az a román férfi aki miatt öngyilkos lett egy észak- írországi 17 éves fiú.

Iulian Enache, 31 éves Temes megyei férfi interneten keresztül zaklatta a tinédzsert, videóbeszélgetésben vette rá arra, hogy intim fotókat osszon meg magáról, amivel később zsarolni kezdte. Ronan Hughes, 17 éves fiú nem tudott eleget tenni a férfi követeléseinek, emiatt az elküldte a fotókat a fiú barátainak.

A rendőrség szerint a fiú webkamerás zsarolásnak lett az áldozata, ahol az áldozatokat ráveszik, hogy személyes fotókat osszanak meg magukról, és ha nem tudnak fizetni akkor tovább küldik őket a hozzátartozóknak és barátoknak.

Ronan 2015. júniusban lett öngyilkos csupán néhány órával azután, hogy a fotók a nyilvánosságra kerültek. Két éves nyomozás után, Iulian Enachet a múlt hét folyamán minősítették bűnösnek a temesvári bíróságon. Zsarolással és kiskorúakról való helytelen fotó készítésével és annak terjesztésével vádolják.

Habár négy évre volt elítélve, a román törvényeknek megfelelő rendelkezések szerint három évet kell börtönben töltenie, beleszámítva azt az időt amit már eddig letöltött, így 2019. októberében fogják kiengedni.

James Mullen, észak-írországi detektívfelügyelő elmondta, hogy „A négy éves börtön büntetés nem kárpótolja a Hughes-család veszteségét, hiszen Ronan Hughes előtt egy teljes élet állt. Azonban abban biztosak lehetünk, hogy ezáltal Enache is osztozik abban a fájdalomban amit a családnak okozott.” (theguardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS