2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD egyik képviselője az amerikai nagykövet sürgős kiutasítását követeli

2017. augusztus 30. 17:03, utolsó frissítés: 17:04

Hans Klemm, az amerikai nagykövet kiutasítását kéri Liviu Pleşoianu szociáldemokrata párti képviselő, arra hivatkozva, hogy a diplomata megengedhetetlen mértékben beavatkozott Románia parlamentjének és kormányának tevékenységébe.

„Tekintetbe véve az ismételt beavatkozásokat országom belügyeibe, kérem, hogy sürgősen utasítsák ki Hans Klemm nagykövetet. Ha valóban független és szuverén állam vagyunk, ha tiszteljük Alkotmányunkat és saját magunkat, akkor nem tűrhetjük tovább, hogy ez a nagykövet beleszóljon a parlament és a kormány tevékenységébe, valamint a romániai politika egészébe. Egyáltalán nem tartozik Hans Klemm nagykövetre, mint ahogy általában egyetlen nagykövetre sem tartozik, hogyan döntünk mi törvényalkotási kérdésekben” - írta Pleşoianu szerdán a Facebook-oldalára. 

Liviu Pleşoianu azt is felrója az amerikai diplomatának, hogy a kormányellenes tüntetéseket is támogatta és kéri Teodor Meleşcanu külügyminisztert és Mihai Tudose védelmi minisztert, hogy intézkedjen az ügyben.

„Ezekért és sok más kijelentéséért, amelyek egy gyarmat vezetőjének hozzáállására jellemzőek, Hans Klemm nagykövet sürgős kiutasítását követelem. Itt az ideje, hogy Amerika valódi tiszteletet tanúsítson irántunk! Ha pedig a külügyminiszter és a kormányfő nem teszi meg a szükséges lépéseket, azt jelenti, hogy hallgatólagosan elfogadják az Óceánon úlról irányított gyarmat státusát!” - fejezte ki a PSD politikusa. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS