2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: számos fontos törvénytervezet vár megvitatásra a parlamentben az őszi ülésszakban

2017. szeptember 02. 08:58, utolsó frissítés: 08:58

Számos fontos törvénytervezet vár megvitatásra a parlamentben az őszi ülésszakban - nyilatkozta pénteken Liviu Dragnea képviselőházi elnök, a törvényhozás prioritásaiként említve az igazságügyi törvényekkel kapcsolatos tervezetet, a Szuverén Fejlesztési és Befektetési Alap létrehozásáról szóló törvényt, a köz- és a magánszféra közötti partnerséget szabályozó jogszabályt, valamint a nyugdíjtörvényt.

A Szociáldemokrata Párt elnöke hozzátette, az alakulat vezetőségi testületének, illetve parlamenti frakcióinak és a kormánytagoknak a hétvégén, Konstancán tartandó ülésein más fontos tervezetekről is egyeztetnek majd. Szó lesz például a lehallgatásokért felelős országos hatóság létrehozásáról, amelyet Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök szorgalmazott - mutatott rá Dragnea.

A képviselőházi elnök szerint a hétvégi egyeztetéseken ismerteti álláspontját a kormány a nyugdíjrendszer második pillérével, a jövedéki adókkal, az osztalékadóval és más tervezett intézkedésekkel kapcsolatban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS