2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy 14 éves tolvajt vett őrizetbe a rendőrség Arad megyében

2017. szeptember 02. 09:10, utolsó frissítés: 09:10

Felkutattak és őrizetbe vettek az Arad megyei rendőr-főkapitányság nyomozói egy 14 éves fiút, aki a gyanú szerint több, Aradon történt lopás elkövetője - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Ioan Marcu Tamaş főfelügyelő.

A 14 éves D. I. C-re eddig kilenc esetben tudták rábizonyítani a lopást, de a gyanú szerint ötven hasonló bűncselekményt követett el. Pénzt, ékszereket és háztartási cikkeket tulajdonított el, a rendőrök 60 000 lejre becsülik az általa okozott kárt.

A főfelügyelő szerint a tinédzser fényes nappal tört be különböző aradi lakónegyedekben található ingatlanokba, és általában mindent magával vitt, ami a keze ügyébe került.

A hatóságok tudják, hogy a fiú rendezetlen helyzetű családból származik, édesapja börtönbüntetését tölti, édesanyja külföldön tartózkodik, a gyermek sokszor került már kiskorúak számára kialakított központokba. Hivatalosan nagyszülei gondozásában van, akik Aradon laknak.

"Rengeteg fejtörést okozott már nekünk ez a mindössze 14 éves gyerek. Kilenc alkalommal lopott házakból, amióta betöltötte a 14 évet, de több bűncselekményt követett el már azelőtt is. Agresszív gyerek, és ha alkoholt fogyaszt, még inkább erőszakossá válik" - magyarázta a rendőrség vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS