2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb közleményt adott ki a Kaufland: szerintük a fogyasztóvédők egyértelműen a videó miatt büntettek

2017. szeptember 02. 11:08, utolsó frissítés: 14:53

Péntek este újabb közleményt adott ki a Kaufland abban az ügyben, amelyben egy román férfit egy végül rendkívül félrevezetőnek bizonyult videó szerint nem szolgáltak ki az áruház alkalmazottai.

Az áruház közleménye cáfolja a fogyasztóvédelmi hatóság vezetőjének azon állításait, hogy az üzletet a hivatal munkatársai azért bírságolták volna meg, mert őket sem szolgálták ki az elárusítók. A közlemény szerint a pénteki ellenőrzés során a fogyasztóvédők az áruház büféjében a termékek szavatosságát, a tárolási feltételeket és a menüket vizsgálták, a kiállított jegyzőkönyvön pedig egyértelművé tették, hogy a bírságot az interneten közzétett kisfilm alapján, és nem a pénteki ellenőrzés során tapasztaltak miatt rótták ki.

A brassói Fogyasztóvédelmi Hivatal emberei pénteken 10 ezer lejes büntetést róttak ki a Kaufland székelyudvarhelyi üzletére. A hatóság regionális vezetője a NewsBV-nek azt nyilatkozta, hogy a fogyasztóvédők egy pénteki ellenőrzés során ugyanúgy jártak, mint a csütörtökön a román médiában tág teret kapó videóban szereplő férfi.

A Brassó Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal egyébként hivatalból indított eljárást az ügyben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS