2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tüntetést szervez a katolikus egyház a marosvásárhelyi líceum ügyében

2017. szeptember 02. 16:30, utolsó frissítés: 16:35

Tüntetést szervez a katolikus egyház Marosvásárhelyen a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében. A tiltakozásra szerdán délután 18 órától kerül sor a Maros megyei prefektúra előtti téren.

A Jakubinyi György érsek által keltezett közlemény felhívja a figyelmet, hogy az iskola helyzete még most, a gyerekek iskolába indulása előtt egy héttel is tisztázatlan, és hogy az illetékes intézmények a szülőket továbbra is teljes bizonytalanságban tartják. A közlemény arra is kitér, hogy Tamási Zsoltnak a felügyeletét, vádemelés nélkül, ismételten meghosszabbították.

"Anyaszentegyházunk az igazságot rendszerint nem az utcákon és tereken, hanem a templomaiban és – ha szükséges – a törvényszéken keresi. Jelen helyzetben az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány egy újabb figyelemfelhívó kezdeményezés keretében ismét az utcán kényszerül az igazságot keresni, az igazságért kiáltani, mellette kiállni" - áll a közleményben.

Az érsek a köleményben arra kéri a katolikus egyház papjait és más egyházak lelkészeit is egyaránt, hogy a vasárnapi szentmisék és istentisztelek alatt is hirdessék ki a tervezett megmozdulást. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS