2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Maior: nem fair, hogy a román állampolgárok még mindig csak vízummal léphetnek az USA területére

2017. szeptember 03. 08:54, utolsó frissítés: 08:54

Nem "fair" az amerikai fél részéről, hogy a román állampolgárok még mindig csak vízummal léphetnek az Amerikai Egyesült Államok területére - jelentette ki Románia USA-beli nagykövete, George Maior a román közszolgálati televíziónak adott interjúban.

Maior kifejtette, nem ódzkodik elmondani az amerikai partnereknek sem, hogy mivel Románia számos katonai küldetésben vesz részt Afganisztánban, hatékonyan lép fel az amerikai fél mellett a határok biztonságossá tételében, ráadásul a román közvélemény is nagyon pozitívan viszonyul az USÁ-hoz és annak állampolgáraihoz - akiknek nincs szükségük vízumra Romániába látogatásuk során -, ugyanezt kellene biztosítani a román álampolgároknak is.

A nagykövet kifejtette, már több ízben javasolta az amerikai félnek, hogy az USA belbiztonsági minisztériuma, a Homeland Security szervezzen kiértékelő célzatú látogatást Romániába, és győződjön meg, milyen példaértékűen látja el Románia biztonsági feladatait.

"Nem tötént terrorista cselekmény országunk területén. Azt hiszi, ennek csak az a magyarázata, hogy nem számítunk célpontnak? Nem. Mondom én, ez azért van, mert egyes emberek anonim módon dolgoznak a terület védelmében, és nagyon jól látják el ezen feladatukat. Amerikának tehát abból kéne kiindulnia, hogy neki is előnye származik a vízumkényszer feloldásából, úgy gazdasági, mint biztonsági téren" - jelentette ki a diplomata. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS