2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdély-szerte károkat okozott a heves esőzés és vihar

2017. szeptember 03. 19:37, utolsó frissítés: 21:44

A heves esőzések miatt több ház udvara és pincéje víz alá került vasárnap Kolozsváron, több tucat lakos kérte a katasztrófavédelem segítségét.

A betelefonálók azt is jelezték, hogy a szél fákat és villanyoszlopokat tört ki.

Ciprian Cornea, a katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a segélyhívások Kolozsvár, Bánffyhunyad, Dés, Szászfenes, Szamosújvár és Nemeszsuk területéről érkeztek.

Marosvásárhelyen tizenkét fát döntött ki a vasárnapi vihar. Két utca járhatatlanná vált és több személygépkocsi megrongálódott, az ítéletidő kárt tett a TBC-kórház, valamint egy tömbház tetőzetében is.

Cristian Virag, a katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője szerint Szászrégen környékén, valamint Dánoson, Marosszentgyörgyön és Nyárádszeredában is károkat okozott a vihar.

A Maros megyei székhelyen egyébként több mint 30 percen át tartott a vihar. Az erős szél mellett jelentős csapadék is esett, két útkereszteződés víz alá került.

Hargita megyében is fák estek közutakra a vihar következtében. Az útkarbantartó vállalat alkalmazottai, a csendőrség és a katasztrófavédelem együttesen dolgozik a baj elhárításán.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektúra szóvivője arról tájékoztatott, hogy akadozik a forgalom Maroshévíz - Borszék - Gyergyótölgyes között, mert körülbelül 15 fenyőfa esett az úttestre.

Csíkszereda és Székelyudvarhely között is hasonló a helyzet. Egyetlen sávon folyik a közlekedés a Cekend-tetőn, a Kalonda-tetőn, a tusnádfürdői kijáratnál és Gyergyószentmiklós-Gyilkostó között mindaddig, amíg sikerül eltávolítani a kitört fákat az aszfaltról.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője elmondta: Székelyudvarhelyen egy fa tömbházra, egy másik pedig egy gépkocsira esett rá. Gyergyószentmiklóson is autóra esett egy kidőlő fa, Pálpatakán (Korond község) pedig kigyulladt egy épület, mert villám csapott belé.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) vasárnapra kiadós esőzésekre és légköri instabilitásra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki. A figyelmeztetés az ország 23 megyéjében érvényes hétfő reggelig. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS