2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindenhová meg fognak érkezni az ötödikes tankönyvek iskolakezdésig

2017. szeptember 04. 17:16, utolsó frissítés: 17:16

Az ország húsz megyéjébe már elküldték az ötödik osztályos tananyag bevezető kézikönyvét, és rövidesen az összes iskolába eljuttatják a kiadványt - közölte Liviu Pop tanügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján.

Liviu Pop hozzátette, a kiadvány ezen a héten minden iskolába megérkezik, ahol van ötödik osztály. Az útmutatóból egy példányt kap minden ötödik osztály, valamint a tanárok is, akik ezen kiadvány alapján tanítanak majd. A kézikönyv azokat a tantárgyakat sűríti egybe, amelyekről még - a licitek megóvása miatt - nem készültek el a tankönyvek. 'Ma reggel a Román Posta segítségével útnak indult 82.200 példány húsz megyébe, főleg északnyugatra és északkeletre, vagyis a Bukaresttől legtávolabb eső megyékbe. Szeptember 8-áig minden iskolába megérkeznek ezek a kézikönyvek, ahova ötödikes gyerekek járnak' - mondta a miniszter.

A kiadványok darabjának kinyomtatása 4 lejébe került a minisztériumnak, további 14 bani a szállítási költség. Összesen 177.000 példányt nyomtattak, tehát 732.780 lejt költött a szaktárca erre célra.

A miniszter közölte: a 296 oldalas kézikönyv az első szemeszter első nyolc hetére biztosít útmutatást. A kiadványra azért volt szükség, mert az ötödikes tankönyvek nyomtatására kiírt versenytárgyalás eredményét 15 tantárgy esetében megóvták a kiadók. A 15-ből 3 esetében sikerült rendezni az ügyet, a többi 12 esetében végig kell járni a közbeszerzési törvény által előírt lépéseket.

Arra a kérdésre, mit tervez a tárca, ha 8 hét után sem készülnek el az ötödikes tankönyvek, Liviu Pop azt mondta: lehetséges, hogy újabb útmutató kiadványt nyomtatnak.

A kézikönyv egyébként hétfőtől a Neveléstudományi Intézet honlapján is megtalálható elektronikus formában - mondta az oktatási miniszter.

Ciprian Fartuşnic, a Neveléstudományi Intézet igazgatója arról tájékoztatott: a kiadvány minden tantárgyat 'lefed', amelyből még nincs tankönyv a fellebbezések miatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS