2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Emil Boc úgy hiszi, megtalálta a megoldást a reggeli forgalmi dugók ellen

2017. szeptember 05. 17:37, utolsó frissítés: 17:37

A belvárosi forgalom akadálymentesítése érdekében azt kéri a főtanfelügyelőtől Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, hogy a város központjában található iskolákban reggel 7:30 és 9 között különböző időpontokban kezdődjön a tanítás.

Emil Boc a városi tanács ülésén fordult ezzel a kéréssel Valentin Cuibus főtanfelügyelőhöz. 'Összesíteni kell erőfeszítéseinket és október elsejéig meg kell szabjuk a belvárosi iskoláknak, hogy módosítsanak a tanítás kezdetének időpontján. Csak így enyhíthetjük, amennyire lehetséges, a tanév kezdetére jellemző belvárosi zsúfoltságot' - jelentette ki a polgármester, aki azt javasolta a főtanfelügyelőnek: egyezzen meg az iskolák vezetőségeivel, hogy osszák be egymás között a 7:30, 8:00 8:30 vagy 9:00 órai kezdést.

Valentin Cuibus azt felelte: a kezdeményezés nem újkeletű, bizonyos iskolák már gyakorlatba is ültették, de a szülők részéről nagy ellenállás tapasztalható e téren. 'Muszáj lesz megszabnunk ezeket a dolgokat. Hiszem, hogy elrendeződik az ügy' - mondta a főtanfelügyelő.

Cuibus emlékeztetett ugyanakkor, hogy az általa vezetett intézmény több előkészítő osztályt indított idén a lakótelepi iskolákban, így próbálva rávenni a szülőket, hogy lakásuk közelében írassák be gyermekeiket a nulladik osztályba.

'Az emberek végre kezdik megérteni, hogy az elemi oktatásban a tanító a legfontosabb. A hely nem annyira fontos, hisz nagyon szép és jó iskoláink vannak a Györgyfalvi, Monostor, Mărăşti negyedben és máshol is. A legfontosabb szempont, hogy a tanító hozzáértő ember legyen, és legtöbbjük az is, elkötelezett a szakmájának, és ez meg is látszik az iskolák eredményein' - jelentette ki a főtanfelügyelő.

Kolozsvár belvárosában több mint tíz iskola működik, ez tíz-tizenkétezer tanulót jelent. A kisebb osztályos gyerekek zömét minden reggel szüleik viszik autón az iskolába. A tanórák kezdésekor így majdnem egy órán keresztül megbénul az autós forgalom a város központjában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS