2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újratárgyalják Liviu Dragnea korrupciós perét

2017. szeptember 05. 18:34, utolsó frissítés: 18:34

Újratárgyalják Liviu Dragnea perét, amelyben a Szociáldemokrata Párt elnökét azzal gyanúsítják, hogy hivatali visszaélés és hamis okirat kiállítása révén alkalmaztatta pártja két tagját a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál - döntött kedden a Legfelsőbb Bíróság.

A döntést az indokolja, hogy az üggyel eddig foglalkozó bíró, Ana-Maria Dascălu nyugdíjba vonult, az új bíró pedig kérte a teljes bírósági eljárás újrakezdését.

Dragnea ügyvédje az Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi döntéseire hivatkozva kérte a bírósági eljárás újrakezdését, kifejtve, hogy "nincs más megoldás".

Mivel kötelező módon ugyanannak a bírónak kell meghoznia az ítéletet, aki a per folyamán részt vett a bizonyítékok begyűjtésében, ismét ki fogják hallgatni az összes vádlottat - közölte a bírói testület elnöke.

A következő tárgyalásra október 3-án kerül sor.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2016. július 15-én állította bíróság elé hivatali visszaélésre való felbujtás és csalás miatt a Szociáldemokrata Párt elnökét, Liviu Dragneát, aki a tettek elkövetése idején a Teleorman Megyei Tanács elnöke volt.

Ugyanabban az ügyben Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodanát, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság akkori magas beosztású hivatalnokát, valamint további kilenc személyt is bíróság elé állított a vádhatóság.

A DNA szerint Dragnea közbenjárt annak érdekében, hogy a gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazzon két személyt, akikről tudta, hogy valójában mindketten a Szociáldemokrata Párt Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS