2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A cianidos kitermelés ellen szavazott Mihai Tudose

2017. szeptember 06. 09:38, utolsó frissítés: 09:43

A cianidos aranykitermelés ellen szavazott a parlamentben, Mihai Tudose kormányfő, valamint a román közszolgálati televíziónak adott kedd esti interjúban hozzátette azt is, hogy középutat kell találni Verespatak ügyében.

"Romániának rengeteg olyan helye van, amit védeni kell építészeti, régészeti vagy természeti szempontból. De nem nyilváníthatjuk ebből kiindulva egész Romániát védett területnek, visszatérve a híres verssorokhoz, miszerint hegyeink mélyén az aranyunk, s mi házról-házra koldulunk. Nyitva kell hagynunk egy kaput arra az esetre, ha - talán nem most, nem is 5 vagy 10 év múlva - mondjuk 20 év múlva, ha oda fejlődik a technológia, hogy már nem kell cianidokat és hatalmas ülepítőket használnunk, a kitermelésnek lesz egy másik módozata' - mondta a miniszterelnök.

"Két kézzel szavaztam én is a parlamentben a cianidos kitermelés betiltására” - tette hozzá Tudose. Ésszel, és természeti-történelmi szempontból nagyon biztonságosan kell kitermelni az altalajkincseket, vélekedett a kormányfő, hozzátéve, hogy „ha lehet, mi tegyük ezt, és ne mások.”
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS