2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Előkészítősök kapnak tanszercsomagot Hunyad megyében

2017. szeptember 06. 14:08, utolsó frissítés: 14:08

A magyar nyelven tanuló előkészítő osztályosoknak második alkalommal biztosít tanszercsomagot az RMDSZ Hunyad megyei szervezete közösen a pedagógusszövetséggel. A program célja ösztönözni a magyar és etnikailag vegyes családokat, hogy a magyar oktatást válasszák.

„Nemcsak a gyermekek és pedagógusok számára jeles pillanat a tanévkezdés, szórványban a teljes közösség számára kiemelt nap, hiszen az anyanyelvű oktatás a megmaradásunkat jelenti. A pedagógusszövetséggel közösen indított programunkkal a családok vállára nehezedő anyagi teherből szeretnénk átvállalni. Mindent meg kell tennünk, hogy a Hunyad megyei magyarságnak legyen jövője. – fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke.

A tavaly indított program pozitív visszajelzést kapott mind a szülők, mind a pedagógusok részéről. „ Nagyon örülök, hogy ismételten partnerre találtunk a kivitelezésben, az RMDSZ Hunyad megyei szervezete idén is támogatta, felkarolta a kezdeményezést, ezáltal is bizonyítva, hogy programjában nem csupán üres szóvirágként szerepel a minőségi oktatás elősegítése. – emelte ki Csatlós Erzsébet, az RMPSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke.

Hunyad megyében jelenleg öt helyen van magyar oktatás általános iskolai szinten, Déván, Vajdahunyadon, Szászvárosban és a Zsil-völgyében: Petrozsényban és Lupényban, összesen 1000 diák tanul anyanyelvén óvodától érettségiig. Ebben az évben 40 előkészítő osztályba beiratkozott gyerek és az öt, őket tanító pedagógus kap tanszercsomagot, amely munkafüzeteket, írószereket tartalmaz. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS