2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több pénzt biztosítanak az egészségügynek az idei költségvetésből

2017. szeptember 07. 09:57, utolsó frissítés: 09:57

A költségvetés-kiigazítás pozitív lesz és több pénzt biztosítanak majd az egészségügyre, nyilatkozta Mihai Tudose miniszterelnök. Arra a kérdésre, hogy a kiigazítás során több pénzt adnak-e az oktatásra, a kormányfő azt válaszolta: "Igen egy kicsivel többet."

A miniszterelnök továbbá azt is elmondta, hogy egyes minisztériumoknál csökkentik a költségvetést a kiigazítás során. "Lesznek csökkentések is. (...) Nem olyan értelemben, hogy nem engedem, hogy véghezvigyen valamit, de ha máig csak 50-54 százalékig teljesítették a terveket, nyilvánvaló, hogy év végéig nem sikerülhet elkölteniük a pénzösszegeket. Túl sokat kértek. Voltak minisztériumok, akik januárban megkapták a fele királyságot és a királylányt, ahogy a mesékben mondják. Túl soknak bizonyult." - mondta Tudose.

Ami a védelmi minisztériumot illeti, Tudose elmondta, továbbra is a GDP két százalékából gazdálkodhatnak, azonban ismét nemtetszésének adott hangot, ami Adrian Ţuţuianu miniszter lemondásához vezetett.

"Egy olyan minisztériumról beszélünk, amely megkapta a GDP 2 százalékát. (...) és még nem vásároltunk rakétákat, rakétácskákat vagy korvettecskéket. A pénzt tehát ott van. Ilyen körülmények között is azt mondjad, hogy nincs pénz fizetésekre, összezavarjad az embereket, ez nagyon súlyos." - mutatott rá Tudose.

A költségvetés-kiigazítást szeptember végén fejezik be és pozitív lesz, tájékoztatott szerdán a pénzügyminisztérium közleménye. A kiigazítást megelőzően minden minisztériummal egyeztetnek, derült ki a pénzügyi tárca közleményéből.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS