2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A jogszabály-módosítások miatt a tej-kifli program nélkül kezdődött a tanév

2017. szeptember 11. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

A tej-kifli program nélkül kezdődött el Kovászna megyében a tanév, a megyei tanács vezetősége szerint az utolsó pillanatban hozott jogszabály-módosítások okolhatók emiatt.

Henning László, a Kovászna megyei tanács alelnöke kifejtette, hogy a kormány augusztusban módosította a tej-kifli programmal kapcsolatos szabályozást, de az alkalmazási módszertant csak múlt héten hagyták jóvá, alig néhány nappal az iskolakezdés előtt.

Henning azt is elmondta, az önkormányzat már júniusban megkezdte a tárgyalásokat annak érdekében, hogy újabb négy évre szerződést kössön a beszállítókkal, de az új jogszabály által megszabott újítások miatt le kellett állítaniuk a folyamatot.

A megyei tanács alelnöke még hozzávetőlegesen sem tudta megjósolni, mikor indulhat be a program a megyében. “Azt fontolgatjuk, hogy párhuzamosan két versenytárgyalást írunk ki, egyet hosszú távra, három-négy évre, 2018-tól számítva, a másikat pedig rövid távra, hogy tudjuk lefedni ezt az évet” - magyarázta.

Kovászna megyében ebben a tanévben 23.947 gyerek jogosult a tej-kifli programra, közülük 3.963-an óvodások, 11.275-ön elemisták és 8.709-en öt-nyolc osztályos tanulók.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS