2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

25 határsértőt tartóztattak fel a nagylaki átkelőnél

2017. szeptember 11. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

25 iraki határsértőt tartóztattak fel a határrendészek Nagylaknál a hétvégén. A bevándorlók előzőleg menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz. Mindannyian illegálisan szerették volna elhagyni az ország területét.

A forrás szerint kilenc bevándorlót két román állampolgárságú személy segített, őket embercsempészet miatt őrizetbe vették a hatóságok.

Vasárnap a határőrök a határvonaltól körülbelül 600 méterre figyeltek fel kilenc afro-ázsiai származású személyre, akik Magyarország területére szerettek volna átjutni. Az ellenőrzések során kiderült, hogy három férfi, egy nő és öt kiskorú alkotta a csoportot. A bevándorlókat két autóval vitte a határátkelő közelébe a két személy, akik fejenként 200 lej és 150 euró közötti összeg fejében segítettek a menekülteknek.

Hétfőn hajnalban szintén Nagylak környékén 16 afro-ázsiai személyt fedeztek fel a határőrök. A gyalogosan közlekedő csoportot 11 férfi, két nő és három kiskorú alkotta. A bevándorlók előzőleg szintén menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz.

A vizsgálatok során kiderült, hogy mindannyian a schengeni övezet valamelyik államába szerettek volna eljutni. A határsértők ellen illegális határátlépés miatt, a két kísérő ellen embercsempészet miatt indult eljárás.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS