2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Éhségsztrájkba kezd a PNL képviselője Dragnea parlamenti irodája előtt

2017. szeptember 12. 14:28, utolsó frissítés: 14:28

Liviu Dragnea képviselőházi elnök parlamenti irodája előtt tervez éhségsztrájkolni hétfőtől Florin Roman. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője így akarja kifejezni elégedetlenségét amiatt, hogy a kormány "még nem reagált" az Egyesülés emlékművének finanszírozásával kapcsolatban.

"Liviu Dragnea irodája előtt fogok tiltakozni, mert valójában ő vezeti a kormányt és a parlamentet. Van egy centenáriumi törvényünk, illetve egy, az egyesülés emlékművéről szóló jogszabályunk, amelyek arra várnak, hogy szavazzanak róluk a Liviu Dragnea által őrzött képviselőházban. Vagyis Dragnea politikai akaratán múlik, hogy ez az emlékmű elkészül-e vagy sem" - nyilatkozta kedden a képviselő.

Florin Roman rámutatott, bár a kormányfőtitkárság illetékeseivel, a művelődési minisztérium képviselőivel és a Sorin Grindeanu volt kormányfővel folytatott egyeztetések alkalmával is arról biztosították őt, hogy finanszírozni fogja a kabinet az emlékmű megépítését, még semmilyen konkrét lépés nem történt ezen a téren. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS