2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 360 ajándékcsomagot osztattak ki kisdiákoknak Brassó megyében

2017. szeptember 12. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

Első alkalommal kap iskolakezdő ajándékcsomagot több mint 360 Brassó megyei, vidéki kisdiák az RMDSZ jóvoltából. A kezdeményezés célja odafigyelni a szórványmagyarság peremén élő gyerekekre, ott lenni a szülők és tanítók mellett, átvállalva egy kis részt az anyagi teherből. Továbbá cél a program által bátorítani a családokat, hogy a magyar anyanyelvű oktatást válasszák gyerekeik számára.

„A minőségi oktatás biztosítása abban is áll, hogy támogatjuk a nemrégiben magyar aligazgató helyekre jelentkezetteket, az önkormányzatoknál elősegítjük az iskolák felújítását, fejlesztjük az épületeket és az iskolák környezetét, emellett a törekvéshez hozzátartozik a most elindított program is. A cél, hogy jó körülményeket biztosítsunk a magyar anyanyelven tanulóknak” – összegzett Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

Varga Nándor ügyvezető elnök részletezte az elképzelést: „Brassó megyében több városban, többek közt Brassóban, Négyfaluban is működik az első iskolatáska program, innen az ötlet, hogy ennek hiányában a vidéki településeken iskolát kezdő kisdiákok is útravalót kapjanak. A nulladik és első osztályt kezdők, illetve az összevont osztályok esetében minden elemi osztályban tanuló diák részesül az újonnan induló programban.”

Minden gyerek korosztályának megfelelően összeállított csomagot kap, többek közt tornazsákot, órarendet, ceruzákat, színes ceruzákat, írószereket, radírt, hegyezőt, kézimunka-felszerelést, rajzfelszerelést és többfajta füzetet. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS