2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kigyulladt Szászváros festékgyára

2017. szeptember 13. 10:32, utolsó frissítés: 10:32

Sikerült lokalizálni a tüzet a szászvárosi festékgyárnál a keddről szerdára virradó éjszaka, de az oltás még folyamatban van.

Fabius Kiszely Hunyad megyei prefektus elmondta hogy, az oltással párhuzamosan felmérik a keletkezett füst környezetre gyakorolt hatását. Ugyanakkor a környezetvédelmi őrség és a Román Vízügyi Hatóság illetékesei is terepen vannak, hogy felmérjék a vizek állapotát.

Az éjszaka folyamán több mint 50 Hunyad, Fehér, Szeben, Temes és Gorj megyei tűzoltó vett részt az oltási munkálatokban. 5000 négyzetméteres felületre terjedtek ki a lángok, 12 órányi munka után ezt sikerült 100 négyzetméterre csökkenteni.

A Hunyad megyei környezetvédelmi ügynökség elhelyezett a gyár közelében egy mérőberendezést, amely a levegő minőségét monitorozza. Ezt a tervek szerint a tűz eloltását követően egy hétig még üzemeltetni fogják a helyszínen.

A hatóságok továbbra is azt javasolják a lakosságnak, hogy ne menjenek a festékgyár közelébe, és tartsák csukva az ajtókat, ablakokat, hogy elkerüljék a füst belélegzését. A közeli utcákban lakókat evakuálták.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS