2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terrorizmus gyanújával vettek őrizetbe egy férfit Romániában

2017. szeptember 14. 08:02, utolsó frissítés: 08:02

A Iaşi-i Bíróság négy személy előzetes letartóztatását rendelte el Neamţ megyében, egyiket terrorizmus, hármukat dokumentumok hamisításának gyanújával.

A Szervezett-bűnözés- és Terrorizmus Elleni Hivatal (DIICOT) ügyészeinek vádja szerint a Roman városban élő Cristian Bîrzu egy németországi börtönbüntetést töltve tért át az iszlámra, itthon pedig radikalizálódás jeleit mutatta.

A vád szerint a férfi, aki emberölési kísérlet miatt ült börtönben, és jelenleg is hatósági megfigyelés alatt állt, azt tervezte, hogy belügyminisztériumi szervek ellen fog elkövetni bombatámadást.

A titkosszolgálatok által is támogatott nyomozás során kiderült, hogy Bîrzu kapcsolatban állt egy csoport okirathamisítóval is a moldvai megyében, ők számos iratot hamisítottak, többek közt személyazonossági okmányokat, amiket a vádlott különböző személyeknek juttatott, akik a háborús zónákból érkeztek volna Romániába. A hatóságok a hamisító csoport három tagjá vették őrizetbe.

Cristian Bîrzu lakhelyén szerdán tartottak házkutatást, a vádlottól készpénzt, mobiltelefonokat, laptopokat és hamis személyazonossági iratokat koboztak el. (egerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS