2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román állampolgárokat menekített ki Szíriából a külügyminisztérium

2017. szeptember 14. 09:51, utolsó frissítés: 09:51

Öt román állampolgárt és egy szír állampolgárságú családtagjukat sikerült hazahozni Szíriából, a külügyminisztérium válságstábjának köszönhetően.

A repatriálásra Románia Damaszkuszi Nagykövetsége, Románia Bejrúti Nagykövetsége, valamint a Nemzetközi Migrációs Szervezet segítségével kerülhetett sor.

A hazaszállítandó csoport biztonságát a szíriai határ átlápésekor Románia bejrúti külképviseletének egy csapata biztosította. A hazaköltöztetés költségeit a külügyminisztérium fedezte.

Jelenleg Románia Damaszkuszi Nagykövetsége a Szíria területén lévő ausztrál, kanadai, francia, moldovai és portugál állampolgároknak is nyújt konzuli segítséget.

A külügyminisztérium adatai szerint a román állampolgárok Szíriából való kimenekítésének kezdete, vagyis 2011 óta 735 személyt sikerült hazahozni a tárca válságstábjának koordinálásával, a damaszkuszi és bejrúti román külképviseletek közreműködésével.

A külügyminisztérium ismételten azt javasolja a román állampolgároknak, hogy mielőbb hagyják el a háborús övezetet, vegyék fel a kapcsolatot a román külképviselettel, hogy konzuli segítségben részesülhessenek.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS