2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyalog megy Bukarestbe a kiskapusi polgármester

2017. szeptember 14. 11:40, utolsó frissítés: 11:40

Gyalog tervez a fővárosba menni a Szeben megyei Kiskapus polgármestere, Daniel Tudor Mihalache, hogy ily módon hívja fel a központi közigazgatás figyelmét az általa képviselt település súlyos ivóvízgondjaira.

A polgármester szerint, az Európai Unióhoz való csatlakozás egyik feltétele volt a környezetvédelmi problémák rendezése, ezért Románia 11 évvel ezelőtt felvállalta, hogy infrastrukturális befektetéseket valósít meg a két súlyos környezeti gondot jelentő településen, mégpedig Kiskapuson és Zalatnán. A csatlakozás után azonban a kormány nem ültette gyakorlatba a projekteket.

Daniel Tudor Mihalache közölte, hogy Kiskapus városa jelenleg a környezetvédelmi minisztérium fennhatósága alá tartozó forrásból szerzi be a szűretlen és tisztítatlan vizet, a törvény által megszabott áron, vagyis 1000 köbméter nyersvízért 50 lejt fizet. Ez a legmagasabb ár, amit Romániában fizetni kell olyan vízért, ami ráadásul nem is iható - teszi hozzá a polgármester.

Mihalache a gyalogos meneteléssel akarja felhívni a kormány és az illetékes hatóságok figyelmét, hogy kötelesek betartani vállalásaikat. Tájékoztatása szerint már számos alkalommal járt a fővárosban a város ivóvízgondjainak megoldása érdekében.

„Több ezer kilométert tettem meg hiába, mert kormányaink nem értik, milyen fontos a 21. században az ivóvíz, főleg, hogy az európai közösség tagjai vagyunk” - olvasható az elöljáró közleményében. „Most ismét meg fogom tenni ezt az utat, de nem autón vagy vonaton, hanem gyalog, egy zarándokúton, amit azért vállalok, hogy a hatóságok lehetővé tegyék számunkra a normális életet” - írta Kiskapus polgármestere.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS