2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamis iratokkal akartak koszovóiak átszökni a román-magyar határon

2017. szeptember 15. 12:46, utolsó frissítés: 12:46

Hamis bolgár személyazonossági igazolványokkal próbált két koszovói állampolgár átjutni péntek hajnalban a román-magyar határon. A két férfi a Temesvárról Budapest felé tartó vonaton utazott. A hatóságok úti okmányaik ellenőrzése nyomán a kürtösi (Curtici) állomáson leszállították őket a vonatról. Kihallgatásuk során azt állították, hogy a hamis bolgár iratokat Szerbiában szerezték be kétezer euróért egy számukra ismeretlen személytől. Elmondásuk szerint Svájcba akartak eljutni. A határrendészek büntető eljárást kezdeményeztek ellenük tiltott határátlépés és hamis okirat felhasználása gyanújával.

Szintén pénteken számolt be a román határrendészet arról, hogy előző nap 13, Romániában már menedékkérőként nyilvántartásba vett iraki állampolgárt tartóztattak fel az Arad megyei Tornya (Turnu) határátkelő közelében, a határtól 300 méternyire a mezőn, miközben gyalog próbáltak átszökni Magyarországra, hogy bejussanak a schengeni övezetbe.

Az év első hét hónapjában 2800 határsértőt fogott el a román határrendészet, közülük 1500-an illegálisan érkeztek, 1300-an pedig illegálisan próbáltak távozni az országból. Tavaly egész évben 1075, az országba illegálisan belépett, illetve 549, Romániából illegálisan távozni próbáló határsértőt tartóztattak fel a román határrendészek. (mti)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS