2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A nemzetbiztonsági kockázatot jelentő bevándorlók zárt rendszerű központokba kerülnek

2017. szeptember 15. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

A Románia területére érkező illegális bevándorlók között vannak nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek is, de kis számban - nyilatkozta Carmen Dan belügyminiszter.

"Olyan számban vannak jelen, amely egyáltalán nem aggasztó. Nem, nincsenek több százan" - fogalmazott a tárcavezető. A miniszter rámutatott, minden bevándorlót leellenőriznek, és azokat, akikről megállapítják, hogy veszélyeztethetik a nemzetbiztonságot, zárt rendszerű központokhoz sorolják be.

"Ezeket a személyeket nagyon szigorúan ellenőrizzük. Jó az együttműködésünk az ügyészséggel is. Beazonosítjuk a személyeket és ellenőrizzük őket, hogy megbizonyosodhassunk, a menekültközpontokba nem kerülnek olyanok, akik biztonsági kockázatot jelentenek.” - tette hozzá a miniszter.

Carmen Dan szerint eddig mintegy 2000 bevándorló lépett az ország területére. "Körülbelül 1300 személy a szerb határon jött, 300-an a bolgár határon és mintegy 400-an a Fekete-tenger felől érkeztek. (...) A Fekete-tengeren van egy nagyon jól működő rendszerünk, a SCOMAR (a határvédelem Fekete-tengeri összevont megfigyelő rendszere - szerk. megj.), amelynek segítségével 22 tengeri mérföld távolságból is beazonosíthatjuk a hajókat" - mondta a belügyminiszter.

Carmen Dan hangsúlyozta, a hatóságok urai a helyzetnek: "Nem tétovázunk és nem is haladt meg minket a helyzet".
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS