2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat levélben fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez a kolozsvári verekedés miatt

2017. szeptember 15. 17:28, utolsó frissítés: 18:38

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat kéréssel fordult a Román Labdarúgó Szövetség elnökéhez, Răzvan Burelanuhoz, hogy a kolozsvári Universitatea Cluj futballklub és szurkolói tábora a legszigorúbb büntetést kapja a hétvégi verekedés miatt. Már nem elszigetelt esetről van szó, a szurkolók magatartása visszaeső, és az előre elkészített transzparensekből látszik, hogy szándékos - áll a közleményben.

"Nagyon fontos az, hogy a Romániában élő magyar ajkú emberek félelem nélkül élhessenek mindazon, a hatályos törvények által biztosított lehetőségekkel és jogokkal, melyek a közösség tagjai számára adottak. Egy demokratikus jogállamban az ilyen események elfogadhatatlanok Az ilyen és ehhez hasonló szurkolói magatartás visszaszorításában részt kell vállalnia a Román Labdarúgó Szövetségnek is, ugyanis ez az a szerv, amely igazán képes fellépni az etnikumközi túlkapások kezelése érdekében." - írják.

Benkő Erika parlamenti képviselő, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője a magyar közösséget megrendítő etnikai összetűzésről úgy vélekedett “a sport az elfogadás és az egymás iránti tisztelet kimutatásának remek módja kellene legyen, ennek alkalmas színtere pedig a lelátó. Nagyon aggasztónak tartom a történteket, és bízom abban, hogy nem marad el a szankció.”

Csoma Botond parlamenti képviselő, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat kolozsvári fiókjának vezetője az esetről úgy nyilatkozott: “elfogadhatatlan, hogy egy békés, magán sportrendezvényen részt vevő embereket etnikai gyűlölettel vezérelt huligánok támadjanak meg.” A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat hisz abban, hogy a nemzeti szövetség országos szinten meg tudja oldani a felmerülő gondokat, és mindent meg fog tenni a szurkolói magatartás normalizálása érdekében a rasszizmus visszaszorításáért, és azért, hogy ami az elmúlt években uralkodott a román labdarúgás háza táján, ne köszönhessen vissza újra. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS