2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

19 iraki határsértőt fogtak el

2017. szeptember 16. 13:59, utolsó frissítés: 13:59

19 iraki határsértőt tartóztattak fel a kürtösi határrendészek. A bevándorlók előzőleg menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz. Mindannyian illegálisan szerették volna elhagyni az ország területét, tájékoztatott az országos határrendészeti felügyelőség.

Szeptember 15-én 5 óra 45 perc körül a határrendészek megpillantottak 19 személyt, akik gyalogosan a mezőn keresztül Magyarország irányába tartottak. A határvonaltól mintegy 500 méterre vették őrizetbe őket - írja az Agerpres hírügynökségnek szombaton elküldött közleményben.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy 11 férfi, négy nő és négy kiskorú alkotta a csoportot. A felnőttek 23 és 37 év, a kiskorúak 2 és 16 év közöttiek.

A vizsgálatok során kiderült, hogy mindannyian a schengeni övezet valamelyik államába szerettek volna eljutni és azért választották ezt a módszert, mert nem rendelkeztek érvényes vízummal. A bevándorlók elmondták, taxival érkeztek Kürtös településre, ahonnan gyalog folytatták útjukat a határ irányába - tájékoztat a közlemény.

A határsértők ellen illegális határátlépés miatt indult eljárás.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS