2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szigorítanák a késő esti hangoskodásért járó büntetést

2017. szeptember 18. 11:50, utolsó frissítés: 16:51

Szigorítanák a hangoskodásért és a hangos zenéért járó büntetéseket. Jelenleg a sok esetben a hangos zene miatt értesített rendőrök kiszálláskor legfeljebb annyit tehetnek, hogy pénzbírsággal sújtják az elkövetőket. Ez pedig rendszerint nem bizonyul túl hatékonynak, mivel a bírság ellenére a legtöbb esetben tovább folytatódik a késő esti hangoskodás. A rendőrség szigorítaná az erre vonatkozó törvényt, mégpedig úgy, hogy abban az esetben, ha a pénzbírság után is újabb bejelentések érkeznek, akár bűnügyi eljárás is indulhasson a törvényt be nem tartó személy ellen.

Carmen Dan belügyminiszter nyilatkozatában elmondta, hogy „sok esetben ugyanazon tömbházban lakó személyek hívják fel többször is rendőrséget a hangos zene miatt, és a kiszállás után pár perccel a hangoskodás tovább folytatódik. Azt hiszem, lehet szó arról, hogy akár bűnügyi eljárás járjon az engedetlenségért.”

Országszerte több mint 200 rendőr kérte az erre vonatkozó törvény módosítását, a minisztérium fontolgatja a bírságok növelését is. Jelenleg ennek nagysága 100 és 500 lej között van. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS