2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az EU biztonságért felelős biztosa szerint mindenkinek jó lenne ha Románia a schengeni övezethez tartozna

2017. szeptember 18. 13:41, utolsó frissítés: 13:41

Minden országnak előnyére válna, ha Románia a schengeni övezethez tartozna - jelentette ki Julian King, a biztonsági unióért felelős biztos hétfőn, miután találkozott Tudorel Toader igazságügyi miniszterrel.

A Romániába látogató Julian King újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy Tudorel Toaderrel nem beszélt Románia schengeni csatlakozásáról, erre a Carmen Dan belügyminiszterrel lefolytatandó tárgyaláson fog sor kerülni. Ugyanakkor azt mondta, hogy akárcsak Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, maga is azt vallja, hogy „a schengeni övezet erősebb lenne és minden ország nyerne abból, ha Románia Schengen-tagállam lenne”.

King elmondta, hogy a román igazságügyi miniszterrel olyan témákat érintettek, mint a terrorizmus elhárítása, a kiberbűnözés és szervezett bűnözés visszaszorítása.

„Romániát közvetlenül nem érte terrorcselekmény, de más országokban román állampolgárok is áldozatául estek a merényleteknek. Ezek a megpróbáltatások mindannyiunkat sújtanak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy nagyon jól dolgozzuk ki az együttműködést ezeken a területeken” - mondta a biztonsági unióért felelős biztos.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS