2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Liviu Pop: A katasztrofális tanügyi helyzet hosszú folyamat eredménye és nem az én miniszteri tevékenységem következménye

2017. szeptember 19. 09:53, utolsó frissítés: 09:53

Liviu Pop oktatási miniszter azt nyilatkozta hétfőn a tanügyről szóló egyszerű indítvány vitáján, hogy az oktatásban kialakult helyzet, amelyet az ellenzék „katasztrofálisnak” minősített, hosszú folyamat eredménye, és nem az ő miniszteri tevékenységének következménye.

„Az önök által katasztrofálisnak minősített helyzet, hosszú folyamat eredménye, és nem az én miniszteri tevékenységem, döntéseim, vagy nyilatkozataim következménye, egyszerűen azért, mert korábban jöttek létre, mint ahogyan én átvettem a tárca irányítását” - hangoztatta a miniszter a szenátus plénumában.

Ami a saját tevékenységét illeti, tudomásul vette a kritikákat és azon lesz, hogy kijavítsa ezeket - mondta.

Kitartott amellett, hogy az iskolakezdés első napján minden tanuló padján ott voltak a tankönyvek, „kivéve az ötödik osztályt, ahol megváltozott a tanterv”.

A szenátus elutasította hétfőn a tanügyre vonatkozó egyszerű bizalmatlansági indítványt. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 37 szenátora által kezdeményezett egyszerű indítvány követeli Liviu Pop oktatási miniszter menesztését, azt követően, hogy ez „jelentést terjeszt elő a parlamentnek a román oktatás helyzetéről”.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS