2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csép Andrea: a vasúthálózat korszerűsítésének részét kell képezze az akadálymentesítés

2017. szeptember 19. 12:05, utolsó frissítés: 12:05

„Annak ellenére, hogy Romániában a vonattal történő közlekedés számos problémával néz szembe, főleg a hiányzó infrastruktúra miatt, nem mentség az a tény, hogy számos településen nem teljesítették a vasúti vágányok mellett a föl- és leszállásra kiépített szakaszokon az akadálymentesítést azon személyek számára, akik mozgásukban korlátozottak, vagy fogyatékkal élnek, és ilyen jellegű kisegítő eszközökre van szükségük közlekedésük megkönnyítéséhez. Továbbá, a vonatkabinok akadálymentesítésére is szükség van, azonban ezek nem képeznek prioritást” – mutatott rá Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője azt követően, hogy kérdést fogalmazott meg a romániai vasútrendszer korszerűsítéséről és annak várható befejezéséről a szállításügyi miniszternek.

Csép Andrea elmondta, hogy Románia még mindig nem tartja be azon EU-s direktívát, amely a mozgáskorlátozottak utazási feltételeit hivatott könnyíteni, és ebben mielőbb lépnie kell a szállításügyekért felelős minisztériumnak.

„Mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy a romániai vasúttársaság sürgős korszerűsítésére van szükség, hiszen jelen pillanatban több órás késéssel közlekednek a vonatok, azonban oda kell figyelnünk társadalmunk azon szegmensére is, amelynek speciális feltételekre van szükségük ahhoz, hogy eljussanak egy pontból a másikba” - részletezte a képviselő.

A szaktárcát vezető miniszternek fogalmazott hivatalos kérdésben Csép Éva Andrea a Székelykocsárd-Déda vasútvonal korszerűsítési munkálatainak mielőbbi szükségességére is felhívta figyelmet „tekintettel a vasúthálózat állapotára, a nemzetközi járatok elkerülik Marosvásárhelyt, ez elfogadhatatlan, így arról érdeklődtem, hogy mikorra tervezi a szaktárca ezen a vonalon megkezdeni a felújítási munkálatokat.”- áll a közleményben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS