2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terrorelhárítási gyakorlat zajlik Marosásárhelyen

2017. szeptember 19. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

Személygépkocsi alá rejtett gyanús csomagot robbantottak fel egy szupermarket parkolójában, a Marosvásárhelyen szervezett terrorelhárítási gyakorlat során.

A forgatókönyv szerint a bevásárlóközpont egyik biztonsági őre értesítette a terrorelhárítási alakulatokat, hogy egy gyanús csomagot talált egy személygépkocsi alatt. A csendőrség lezárta a területet, a közlekedési rendőrség átirányította a forgalmat. A csomagot felrobbantották a pirotechnikusok, a Maros megyei rendőr-főkapitányság nyomozói pedig a terrorelhárító egységekkel közösen nyomoznak a helyszínen" - magyarázta Anca Motoc, a Maros megyei csendőrség szóvivője.

A marosvásárhelyi csendőrség ad otthont ezen a héten három országos szintű terrorelhárítási gyakorlatnak, Maris 17 néven. A gyakorlat során a terrorelhárító és megelőző rendszerben résztvevők felkészültségét tesztelik.

A marosvásárhelyi csendőrség közleménye szerint a csendőrség kiemelt fontosságú épületeit fogják védelmezni a gyakorlat során. A szimulálásra szeptember 19-e és 21-e között kerül sor.

A gyakorlatozásban a belügyminisztérium több egysége, a marosvásárhelyi csendőrség, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), a Maros megyei rendőr-főkapitányság, a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség, a különleges kommunikációs szolgálat (STS) és más intézmények is részt vesznek.

A csendőrség közleménye szerint a Maris 17 gyakorlat egy részét a közterületeken szervezik meg, egy bevásárlóközpont parkolójában, a marosvásárhelyi bíróság épületénél és a csendőrség bázisán.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS