2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyógyszerek tűnhetnek el a romániai piacról

2017. szeptember 19. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Az Európai Uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek sürgősségi összehívását kezdeményezte Florian Bodog egészségügyi miniszter, hogy megállítsák a gyógyszerek párhuzamos exportjának a folyamatát, tájékoztatott kedden az egészségügyi minisztérium.

Több aggasztó jelzés is érkezett, hogy bizonyos gyógyszerek eltűnhetnek a romániai piacról, ezért az egészségügyi szaktárca vezetője a múlt hét végén levélben kérte észt hivatali kollégáját, hogy sürgősen hívja össze az egészségügyi miniszterek tanácsát, hogy megoldást találjanak a gyógyszerek párhuzamos exportjának megállítására.

Ebben az évben az egészségügyi tárca több olyan intézkedést foganatosított, amellyel a román fogyasztók számára nélkülözhetetlen gyógyszerek exportját akadályozta, például az oltások és több, a nemzeti egészségügyi programban szereplő orvosság exportját fékezték meg - tájékoztat a minisztérium.

Bodog szerint a gyógyszerforgalmazás európai szabályait kellene megváltoztatni, oly módon, hogy a páciensek jogai és érdekei élvezzenek előnyt a kereskedelmi érdekekkel szemben.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS