2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A legsúlyosabb börtönbüntetést kéri a DNA Sebastian Ghiţă ellen

2017. szeptember 19. 16:34, utolsó frissítés: 16:34

Maximális börtönbüntetést kért kedden az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egyik ügyésze Sebastian Ghiţă ellen a Legfelsőbb Bíróságtól abban az ügyben, amelyben a volt képviselőt azzal vádolják, hogy megvesztegette Ploieşti volt polgármesterét.

Az ügyész által felsorolt vádak - megvesztegetés, hivatali visszaélésre való felbujtás és pénzmosás - közül a megvesztegetés a legsúlyosabb bűncselekmény, ezért maximum 10 év szabadságvesztést szabhat ki a bírói testület. A bíróság szeptember 25-én mond ítéletet ebben az ügyben.

A DNA ügyésze a volt ploieşti-i polgármester, Iulian Bădescu számára is maximális börtönbüntetés kiszabását kérte. Bădescut megvesztegetés elfogadásával és hivatali visszaéléssel vádolják.

A DNA szerint 2013-ban az akkor polgármesteri tisztséget betöltő Bădescu 1 500 000 lejes többlettámogatást ítélt oda törvénytelenül a Ploieşti-i CSU Asesoft kosárlabdaklubnak. Cserében egy házat kért és kapott Sebastian Ghiţătól, egy, utóbbi által ellenőrzött vállalaton keresztül.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS