2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A meteorológiai előrejelzések miatt óvatosságra inti a lakosságot Temesvár polgármestere

2017. szeptember 19. 18:47, utolsó frissítés: 18:52

Újabb viharriadó miatt Temesvár polgármestere kéri a város lakóit, hogy kerüljék el a fákat, omladozó falakat és a cseréptetős épületeket.

Nicolae Robu az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közelményében figyelmeztet, hogy kedd estétől erős szélre és zivatarokra vonatkozó riasztás van érvényben, a meteorológusok szerint a szél erőssége elérheti az 50-60 kilométeres óránkénti sebességet, és a lehulló csapadékmennyiség pedig akár 25-30 liter is lehet négyzetméterenként.

A szeptember 17-ei vihart vélhetően több fa, illetve háztető stabilitása is megsínylette, fennáll a veszély, hogy lezuhannak - olvasható az idézett dokumentumban, amely ugyanakkor arra is kéri a Temesváron tartózkodókat.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) kedd délutántól csütörtök estig érvényes, légköri instabilitásra és erős szélre való figyelmeztetést adott ki kedden az ország egész területére.

A meteorológusok szerint szeptember 19-én 17 órától szeptember 21-én 23 óráig hegyvidéken, Máramarosban, Erdély és Moldva északi részein, helyenként Olténiában, Havasalföldön és a Bánságban viharos időre számíthatunk sok csapadékkal, záporral, zivatarral, helyenként jégesővel.

A szél erőssége helyenként elérheti az 50-60 kilométeres óránkénti sebességet, a lehulló csapadékmennyiség pedig a 20, helyenként a 40 litert négyzetméterenként. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS