2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elindult a Temesvár legyen ismét szép akció

2017. szeptember 20. 17:16, utolsó frissítés: 17:16

Több tucat önkéntes szervezkedett a vasárnapi vihart követően Temesváron és elindították a "Temesvár legyen ismét szép" akciót, melynek célja visszaállítani a város vihar előtti kinézetét.

A vasárnapi pusztító vihar után Temesvár másképp néz ki, mintha egy apokalipszis-filmbeli jelenet lenne. A katasztrófavédelmisek továbbra is dolgoznak a város közterületein, de az önkéntes tűzoltók, az önkormányzat alkalmazottai, az áram- és gázszolgáltatók, a rendőrség és a csendőrség is teszi a dolgát.

Rengeteg területet érintett, a mentésre szakosodott csapatok száma nem elegendő, így arra gondoltak, hogy meghívják a felelősségtudatos állampolgárokat egy takarítási akcióra, mondta az akció kezdeményezője, Marisha Zaporojan a Jó modor iskolája szervezettől.

A kezdeményezés célja a közterek megtisztítása a vihar által letört ágaktól, a szél által összehordott szeméttől. Abban reménykednek, Temesvár mihamarabb ismét régi pompájában fog csillogni.

Egyes önkéntesek láncfűrésszel érkeztek, hogy a nagyobb ágakat feldarabolva, szépen sorba rakhassák az út szélére, ahonnan könnyebb majd elszállítani.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS