2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: Románia támogatja az ENSZ terrorizmus elleni fellépését

2017. szeptember 21. 10:01, utolsó frissítés: 10:01

Klaus Johannis azt nyilatkozta szerdán New Yorkban, az ENSZ 72. közgyűlésén, hogy Románia továbbra is támogatja egy terrorizmus elleni nemzetközi bíróság létrehozását.

Felszólalásában az elnök említést tett a különböző háborúk, vallási feszültségek, természeti katasztrófák miatt szenvedők tömegéről és azt mondta, hogy a terrorista támadások tovább növelik a bizonytalanság érzését. Kifejtette, hogy a problémákra a nemzetközi jog alapján világszintű megoldást kell találni, és ez ügyben nagy szerep hárul az Egyesült Nemzetek Szervezetére.

A román államfő szerint a bizonytalanság és a válsághelyzetek megelőzésének legjobb módszere a minőségi oktatás és a jólét megteremtése. “Románia felvállalta az Agenda 2030-ból következő fejlesztési politikák életbeültetését, amelybe bevonjuk az összes politikai, civil, privát és tudományos szereplőt”- mondta.

Hozzátette, hogy minden tagországnak törekednie kell arra, hogy az ENSZ munkájának hatékonysága javuljon.

“Egyetlen ország sem lehet sikeres egymaga a terrorizmussal szembeni harcban, ezért üdvözöljük, hogy az ENSZ terrorizmus elleni irodát hozott létre. Románia továbbra is támogatja a Spanyolországgal közösen kezdeményezett terrorizmus elleni nemzetközi bíróság esetleges létrehozását” - hangsúlyozta az államfő.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS