2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: támogatni kell a fiatalokat, hogy megértsék, a sokféleség egy kincs

2017. szeptember 21. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

Klaus Johannis államfő azt nyilatkozta szerdán New Yorkban, hogy ha Románia tagja lesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának, akkor legfontosabb célkitűzése a békére való nevelés lesz.

“Ha sikeresen pályázunk, és a 2020-2021-es mandátumban kapunk egy nem állandó helyet a Biztonsági Tanácsban, akkor Románia legfontosabb célkitűzése a békére való nevelés lesz” - mondta Johannis a Románia által az ENSZ székházában szervezett Promoting pace for education. Making education for peace című rendezvényen.

Hangsúlyozta, hogy a nevelés képezi a közös jövő építésének alapját. Véleménye szerint a konfliktusok megelőzésének leghatékonyabb módja az oktatás. “Megelőzhető a radikalizálódás, ha arra oktatjuk a gyerekeket, hogy tiszteljék a másságot, az emberi jogokat és méltóságot. (...). Támogatni kell a fiatalokat, hogy megismerjék a múltat és tanuljanak belőle, hogy toleránsak legyenek, hogy megértsék, hogy a sokféleség egy kincs, harcoljanak a jogaikért, miközben tisztában vannak azzal, hogy másoknak is vannak jogaik” - mondta Johannis.

Kifejtette,hogy a békére való nevelésnek az iskolai alaptanterv természetes részét kell képeznie, a modern technológiát a közjó érdekében kell hasznosítani. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS