2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Középiskolások hosszú hétvégéje a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen

2017. szeptember 21. 11:24, utolsó frissítés: 11:30

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2017. szeptember 22. és 24. között egyetemi nyílt napokat szervez az erdélyi magyar középiskolások részére Középiskolások hosszú hétvégéje a BBTE-n címmel.

A BBTE által kiadott közlemény azt írja, az ötödik éve szervezésre kerülő rendezvény célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat, illetve közösségápoló, interaktív programokat szervezünk. Tudományterületek szerint természet-, reál-, társadalom- és bölcsészettudományos foglalkozásokat biztosítunk a résztvevőknek. 

A következő foglalkozásokból válogathatnak a résztvevők, a teljesség igénye nélkül: Generációk a munkaerőpiacon (BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kar), „Vad és magányos: rejtőzködő beporzók” (BBTE Magyar Biológia Intézet), Terepkönyv-gyakorlatok. Bemutató a kísérleti írás-olvasás táborokról (BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézet), Van-e „helyes” a médiában, a vásárlásban, az interneten? (BBTE Magyar Filozófiai Intézet), Informatika és mesterséges intelligencia (BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet), Hulladékhegyek, avagy a mai társadalom Mount Everestjei (BBTE Környezettudományok és Könyezetmérnöki Kar), Bevezetés a fotózás titkaiba és A filmezés alapjai (BBTE Fotó, Film és Média Intézet). (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS