2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A védelmi minisztériumnak rendelték alá a Cantacuzino Intézetet

2017. szeptember 21. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

A kabinet csütörtökön sürgősségi kormányrendelettel a védelmi minisztérium alárendeltségébe utalta át a Cantacuzino Intézetet. A kormány közleménye szerint az egészségügyi tárca alárendeltségéből a védelmi minisztérium hatáskörébe utalja át a Cantacuzino Intézetet, amely ezentúl a Cantacuzino Országos Orvosi-Katonai Kutatóintézet nevet fogja viselni.

A kormány az intézkedés által az intézet hatékonyabb működését szeretné elérni. Az országos oltóanyag-gyártó intézet stratégiai fontosságú, hogy Románia független legyen más országoktól a vakcinák tekintetében - írja az idézett forrás. A Cantacuzino Intézetnek saját forrásokból kell finanszíroznia magát, továbbá az állami költségvetésből is részesülhet támogatásban.

Az intézet átadására legkésőbb 90 napon belül kerülhet sor a csütörtökön elfogadott rendelet életbe lépésétől számítva. Az átadási-átvételi szerződést az egészségügyi és a védelmi minisztériumnak is láttamoznia kell. Az intézet alkalmazottainak bérrácsa nem változik és a közalkalmazottakra vonatkozó szabályozás érvényes rájuk is - írja a kormány közleménye.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS