2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vass Levente: szüntessük meg a mobillefedettségi gondokat Maros megyében!

2017. szeptember 22. 10:25, utolsó frissítés: 10:25

Vass Levente RMDSZ-es képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívást intézett a Maros megyei önkormányzati vezetőkhöz, közösségszervezőkhöz azzal a kéréssel, jelezzék, amennyiben településükön egyáltalán nincs térerő.

„A több halálos áldozatot követelő viharok után a kormány bejelentette, mobiltelefonos gyorsriasztási rendszert dolgoz ki. Ennek lényege, hogy ezután SMS-üzenetben értesítik majd a lakosokat, ha térségükben szélsőséges időjárásra vagy egyéb veszélyhelyzetre kell készülni. Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a kezdeményezés jó, hiszen szükség van egy hatékony értesítési rendszerre. Ugyanakkor köztudott, hogy Romániában nincs minden településen mobiltelefon jel. Felmerül a kérdés, hogy mi történik majd azokkal a lakosokkal, akik ilyen térségekben élnek. Az SMS-alapú riasztási rendszertől függetlenül is, a 21. században időszerű lenne megoldani, hogy minden településen legyen térerő. Ezért arra kérek minden Maros megyei önkormányzati vezetőt, közösségszervezőt, érintettet, jelezze a kabinetem számára személyesen, vagy a kabinet@vasslevente.ro, illetve office@vasslevente.ro e-mail címeken október 10-ig, ha településén ilyen jellegű problémával küzdenek. Vannak, akik már megkerestek ilyen ügyben” – nyilatkozta Vass Levente.

Az RMDSZ Maros megyei képviselője elmondta, miután a megkeresések alapján képviselői irodája munkatársaival feltérképezik a jelmentes településeket, egyeztet a probléma szakértőivel, illetve telefonszolgáltatókkal annak érdekében, hogy egyetlen Maros megyei településnek se legyenek mobillefedettségi problémái. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS