2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új ipari park beindítását segíti a kolozsvári önkormányzat

2017. szeptember 22. 11:57, utolsó frissítés: 11:57

Újabb lépést tesz Kolozsvár Polgármesteri Hivatala egy új ipari park létrehozása érdekében. A hivatal kéri a tanács elvi beleegyezését ahhoz, hogy a Cluj Innovation Park nevet viselő intézmény adókedvezményekben részesülhessen. - áll az intézmény által kiküldött közleményben.

Az erre vonatkozó határozatot a városi tanács pénteki, rendkívüli tanácsülésén hozza meg. Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere elmondta, a Cluj Innovation Park önkormányzati kezdeményezésre jön létre, az IT és a kreatív iparágak területén tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások felkarolása és fejlődésében vállal szerepet.

„Az önkormányzat folyamatos erőfeszítéseket tesz arra, hogy erősítse Kolozsvárnak a régióban betöltött vezető szerepét a kreatív iparágak és IT területén. Az új ipari park is ezt a célt szolgálja a közel negyven start-up és már működő vállalkozás bevonzása révén. Az impozáns, Lomb-negyedi, összesen 13 ezer négyzetméteres, mélygarázzsal rendelkező irodaházban több mint 2000 négyzetméteren működnek majd irodák, ezer négyzetméteren műhelyek lesznek berendezve. Az ipari park előreláthatóan jövőre kezdheti el a működését” – mondta az alpolgármester.

Az ipari parkok számára nyújtott adókedvezmény kereteit a 186/2013-as törvény határozza meg. A törvény értelmében az ipari park mentesül egy sor adó befizetési kötelezettsége alól, például nem kell ingatlanadót fizetni az ipari park épületei esetében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS