2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: megegyeztünk Orbán Viktorral, hogy megoldjuk a marosvásárhelyi katolikus iskola helyzetét

2017. szeptember 23. 18:53, utolsó frissítés: 19:16

Meg fogjuk oldani a Marosvsárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum problémáját - jelentette be egy Facebook-bejegyzésben Liviu Dragnea. A PSD elnöke azt írja, telefonon egyeztetett Orbán Viktorral, és két dologban állapodtak meg. Az első az iskola kérdése, a második az, hogy Magyarország támogatni fogja Románia OECD-tagságát.

Dragnea azt írja, elmagyarázta a magyar miniszterelnöknek, hogy a marosvásárhelyi helyzetet egy bírósági döntés okozta, és nem a katolikus egyház vagy a magyar közösség elleni támadást jelent, de a román hatóságok feladata egy gyors, törvényes és időtálló megoldást találni. "Megígértem neki, hogy megtaláljuk ezt a megoldást" - mondta a nagyobbik kormánypárt elnöke.

Dragnea szerint Orbán értékelte a párbeszédre való nyitottságot, és ígéretet tett, hogy Magyarország támogatni fogja Románia OECD-tagságát. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez való csatlakozás külpolitikánk kiemelt célkitűzése, amelyet már idén elérhetünk - írja bejegyzésében a pártelnök.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS