2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bákói börtön csapata segített a Maroshévízi Halmozottan Sérült Gyerekek Elhelyező Központján

2017. szeptember 23. 19:08, utolsó frissítés: 19:08

Nehéz anyagi helyzetbe került a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság: ha nem aktualizálja a pénzügyminisztérium a költségstandardokat, fizetésképtelenné válik az intézmény. A probléma országos szinten ismert.

Pénteken, szeptember 22-én a bákói börtön csapata adománnyal érkezett a vezérigazgatósághoz tartozó Maroshévízi Halmozottan Sérült Gyerekek Elhelyező Központjához, akik élelmiszercsomagokat hoztak a börtön alkalmazottai és a fogva tartottak részéről. A börtön szóvivője elmondta, az Országos Börtönhatóság tájékoztatta az intézményt, hogy a rendszerben élő megközelítőleg ötszáz gyermeknek szüksége van élelmiszerre.

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság alkalmazottai a héten petícióval fordultak a Munkaügyi Minisztériumhoz és a Pénzügyminisztériumhoz, hiszen példátlan pénzügyi válságba került az intézmény.

A figyelemfelkeltés érdekében a vezérigazgatóság japán sztrájkba lépett, az akcióhoz csatlakozott Hargita Megye Tanácsa döntéshozó testülete és munkaközössége is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS