2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétfőn tárgyalja a PSD Shhaideh és Plumb korrupciós ügyét

2017. szeptember 24. 09:38, utolsó frissítés: 09:39

Nicolae Bădălău, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnöke azt nyilatkozta szombaton, hogy a párt Állandó Bizottságának hétfői ülésén megtárgyalják Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes és Rovana Plumb, európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter esetét.

"Aggódunk, hétfőn részletbemenően megtárgyaljuk a kialakult helyzetet' - nyilatkozta a politikus a Radio France International-nak. Amikor arról kérdezték, hogy le kell-e mondania a két miniszternek, Bădălău azt válaszolta, hogy erről politikai döntést hoz az Állandó Bizottság.

Emlékeztetett: a vita "két, ezelőtt négy évvel kiállított közigazgatási aktáról szól". A politikus szerint "nagy tapasztalatú" tisztségviselőkről van szó, akik 'aligha adnak ki a törvénynek ellentmondó iratot a kezükből'.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hivatali visszaélés gyanúja miatt pénteken indított bűnvádi kivizsgálást Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes ellen, aki a DNA által feltételezett tettek elkövetésekor a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkára volt.

A vádhatóság szerint törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze ugyanakkor a képviselőház hozzájárulását kérte, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával, ugyanabban a perben bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter ellen.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS